SERVICES

Privacybeleid

Cookies

Contact

Technische Fiches

PRODUCTEN
BLIJF OP DE HOOGTE
  • Gray LinkedIn Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2019 All rights reserved by chemie-en-bouw.be

Proudly created by 2oceans.be

LINKS

cemart.eu

CB Injectiegel

GECONCENTREEDE EMULSIE-GEL OP BASIS VAN SILAAN-SILOXAAN MENGSEL VOOR DOELTREFFENDE BEHANDELING VAN MUREN TEGEN OPSTIJGEND VOCHT. 

CB Injectiegel wordt gebruikt voor het droogmaken van muren en behandelingen tegen opstijgend vocht zowel holle al volle stenen. Deze injectiegel onderscheidt zich door zijn bijzondere spreidingskenmerken, waarbij het water dat in de muur aanwezig is gebruikt wordt al middel voor een optimale diffusie. Na de behandeling vormen efficiënte actieve stoffen ( concentraat: 80%) een ondoordringbare sperlaag.

  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Youtube Icoon

Toepassingen

CB Injectiegel is een uitgebalanceerd mengsel van diverse actieve grondstoffen die binnen het productieproces, door typische emulsie-mengtechniek, gaan indikken en een gelachtig eindpreparaat vormen. Het mengsel bestaat hoofdzakelijk uit silanen en siloxanen, prepolymeren van siliconen, die, als actieve werkstof, binnen de verschillende mogelijke behandelingsmethodes tegen opstijgend vocht als de meest doeltreffende beschouwd worden. ( zie ondermeer T.V.210 van het WTCB). CB Injectiegel is milieu- en mensvriendelijk en  totaal vrij van solventen. 

Gebruiksaanwijzing

VOORBEREIDING 
Bij de behandeling van muren met CB Injectiegel, worden de plinten en het vochtige pleisterwerk verwijdert. Op 5 tot 10cm boven het hoogste vloerniveau boort men langs de binnen of buitenzijde, gaten van 12mm, onderlinge afstand 10 cm. Hoeken steeds in waaiersysteem behandelen. De diepte van de boorgaten is gelijk aan: 
 
 2 
Bij vol baksteenmestelwerk, volle betonblokken en silicaatsteen worden de gaten geboord in de horizontale mortellaag die dichtst bij de vloerpas ligt. Bij hol metselwerk ( snelbouw, poroton, betonblok,…) worden de gaten geboord net boven de horizontale mortellaag die dichtst bij de vloerplas ligt. Bij natuursteenmetselwerk worden de  gaten geboord, langs binnen- en buitenzijde, waarbij de lijn van de mortellaag wordt gevolgd die dichts bij de vloerpas ligt. 
 
CB Injectiegel wordt geïnjecteerd met een injectiepomp. - Volle muren: langs één zijde boren en injecteren met één enkele behandeling - Spouwmuren: twee behandelingen: eerst de binnenmuur en daarna de buitenmuur behandelen