SERVICES

Privacybeleid

Cookies

Contact

Technische Fiches

PRODUCTEN
BLIJF OP DE HOOGTE
  • Gray LinkedIn Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2019 All rights reserved by chemie-en-bouw.be

Proudly created by 2oceans.be

LINKS

cemart.eu

CB 310 Hydrofuge

VOCHTWEREND INJECTIEMIDDEL TEGEN OPSTIJGEND VOCHT. OP BASIS VAN SOLVENTGEDRAGEN, GEMODIFIEERDE SILOXANEN  MET VERSTEVIGENDE EN SULFAATNEUTRALISEREND WERKING

CB 310 Hydrofuge is en solventgedragen injectieproduct dat een afdoende bescherming biedt tegen opstijgend vocht. CB 310 Hydrofuge wordt net boven de vloerpas geïnjecteerd. Het product polymeriseert in de haarvaten en de poriën teneinde een waterdichte zone te vormen die de capillaire vochtopstijging verhindert.

  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Youtube Icoon

Toepassingen

CB 310 Hydrofuge is uniek. Het bevat verschillende grondstoffen die elkaar aanvullen in de strijd tegen opstijgend vocht. 1. Een organo-siloxaan dat polymeriseert tot een polymeer met een hydrofobe methylgroep en dat zich eveneens fixeert op de capillairen. 2. Een aluminiumstearaat dat een organisch metaalcomplex is. Naast zijn waterwerende eigenschap verlaagt deze grondstof de tensio-actieve spanning en verhoogt zij het indringingsvermogen van het eindproduct. 3. Een gemodificeerde was die het waterwerend effect versterkt en de "open tijd" van het product verhoogt zodat dit zich verder kan verspreiden in de meest moeilijke omstandigheden. 4. Een acrylhars dat in combinatie met de was een complex vormt dat de in de muur aanwezige zouten deels blokkeert. 5. Een solvent dat zorgt voor de actieve grondstoffen. 
 
Verhindert mos- en schimmelvorming op behang en bepleistering. Het behandelde materiaal herneemt zijn isolatieeigenschappen.  Mag niet gebruikt worden bij bewoning van het huis.

Gebruiksaanwijzing

Om de muren vlugger te laten drogen en het werk optimaal uit te voeren, raden wij aan het behang en de bepleistering te verwijderen tot ongeveer 30 cm boven de twijfelachtige zone. 
Het boren van de gaten kan zowel vanaf de binnenzijde als vanaf de buitenzijde gebeuren. Bij spouwmuren dient men langs de twee zijde te boren in de steen.  Het boren van de gaten gebeurd in een horizontale lijn in de steen met een boordiameter van 12mm, ongeveer 5 cm boven het maaiveld.   De gaten worden geboord tot ongeveer 2/3 van de muurdikte, loodrecht of onder een hoek van 30 ° en met een onderlinge afstand van 10 cm. 
 
Het injecteren van CB 310 Hydrofuge is de muren gebeurt met een toestel onder lage druk (3.5 bar). 
 
De uitdroogtijd van de muur kan tot 12 maanden duren, afhankelijk van de aard van de muur, de dikte en de interne en externe klimaatomstandigheden. 
Voor muren die zwaar belast zijn met zouten raden wij aan om CB Dichtmortel aanbrengen op  de muur tot waar het pleisterwerk verwijderd is. Dit mag onmiddellijk al na het injecteren aangebracht worden op de muur. (raadpleeg onze technische fiche) 
Na 24 uur mag er bovenop de aangebrachte motel een stucpleister aangebracht worden. 
 
Het injectiemateriaal voor Cb 310 Hydrofuge reinigen met water.